

UCONN RESCUE 1ST ANNUAL EMERGENCY CARE CONFERENCE

SATURDAY, SEPTEMBER 12, 2020 UCONN SCHOOL OF NURSING, STORRS, CT

CONFERENCE PROGRAM

ALL SESSIONS TO BE HELD IN WW16 AND ATTENDED VIRTUALLY

As of august 7th this conference is 100% virtual with speakers presenting from a central location

8:00-8:10am: OPENING REMARKS FROM UCONN RESCUE



8:10-9:10AM: ALTERNATIVE CAREER PATHS IN EMS WILLIAM PEREZ, EDD, NRP, EMS-I CT OEMS APPROVED FOR 1-HOUR OPERATIONS





9:40-9:50AM: MORNING BREAK



9:50-10:50AM: INTRODUCTION TO CHILD SEX TRAFFICKING FOR EMS PROVIDERS PART 1 INVESTIGATOR COURTNEY DESILET, EMS-I CT OEMS APPROVED FOR 1-HOUR OPERATIONS

10:50-11:50AM: INTRODUCTION TO CHILD SEX TRAFFICKING FOR EMS PROVIDERS PART 2 INVESTIGATOR COURTNEY DESILET, EMS-I CT OEMS APPROVED FOR 1-HOUR OPERATIONS

11:50-12:30pm: LUNCH BREAK

DURING THE LUNCH BREAK THE SPEAKERS WILL BE AVAILABLE FOR Q&A AND NETWORKING.

AFTERNOON PROGRAM



Yale NewHaven Health 12:30-1:30PM: OUCH! I JUST GOT BURNED - PRE-HOSPITAL

BURN PHYSIOLOGY AND CARE PART 1

JASON BRESKY, RN, CCRN

CT OEMS APPROVED FOR 1-HOUR TRAUMA

Bridgeport Hospital

1:30-2:30PM: OUCH! I JUST GOT BURNED - PRE-HOSPITAL

BURN PHYSIOLOGY AND CARE PART 2

JASON BRESKY, RN, CCRN

CT OEMS APPROVED FOR 1-HOUR TRAUMA

2:30-2:40pm: AFTERNOON BREAK

2:40-3:25pm: MIH IN CT: OPPORTUNITIES FOR EMS PROVIDERS AND

OUR COMMUNITIES

JOSHUA BEAULIEU, MBA, LP, CEMSO

CT OEMS APPROVED FOR 0.75-HOUR OPERATIONS

3:25-4:25pm: MANAGING CARDIAC ARREST – ELEMENTS OF A SUCCESSFUL RESUSCITATION JOSHUA BEAULIEU, MBA, LP, CEMSO CT OEMS APPROVED FOR 1-HOUR CARDIOVASCULAR

4:25-4:30pm: Closing Remarks from UConn Rescue

UCONN RESCUE WOULD LIKE TO SAY THANK YOU TO EVERYONE WHO HAS CONTRIBUTED GREATLY TO THE SUCCESS OF THIS ONE-DAY CONFERENCE.

FOR FULL SPEAKER BIOS AND SESSION DESCRIPTIONS
PLEASE VISIT

WWW.UCONNRESCUE.COM